Close

2021-10-10

2021 Nobel Edebiyat Ödülü Abdulrazak Gurnah’ a Verildi.

2021 Nobel Edebiyat Ödülü, dün Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya'ya bağlı 2 adadan oluşan ve özerk yönetilen Zanzibar'da doğan, romancı Abdulrazak Gurnah'a verildi.

2021 Nobel Edebiyat Ödülü, dün Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya’ya bağlı Zanzibar’da doğan, romancı Abdulrazak Gurnah’ a verildi.

Türkiye ‘de ise sosyal medya Borçka Belediyesinin paylaşımları daha fazla ilgi gördü. Borçka Belediyesi kutlama mesajında ünlü oyuncu Morgan Freeman’ ın fotoğrafını kullandı. Buraya kadar aslında normal olmasa da, rastlayabildiğimiz bir hata idi.

Borçka Belediyesi’ nin Morgan Freeman’ lı kutlama mesajı

Borçka Belediyesi hatasını farketti ve düzeltmek istedi. Bu sefer bir özür mesajıyla birlikte Tarık Mengüç ‘ün fotoğrafını paylaştı. İroni yapmadılarsa, ilginç bir hata oldu.

Borçka Belediyesi’ nin Tarık Mengüç’ lü kutlama mesajı

Bu fırsatı değerlendirerek güzel Borçka ‘nın bir tanıtım videosunu paylaşıyorum.

Borçka Karagöl Türkiyenin hatta dünyanın en güzel göllerinden biridir. Borçka Camili karayolunun yirmi yedinci kilometresindeki Karagöl de muhteşem güzellikte bir bitki çeşitliliği var . Nerdeyse yeşilin her tonunu görebilirsiniz…



Tarık Mengüç’ ü hatırlamayanlar için hitlerinden birisini paylaşalım 🙂

Tarık Mengüç – Şak Şuka

Morgan Freeman, Konya Çatalhöyük’te: İlk çiftçiler ilk inananlar mıydı ?

Amerikalı ünlü aktör ve çiftçi Morgan Freeman’ın Çatalhöyük’te geçtiğimiz yıl yaptığı çekimlerle ilgili olan bölüm, National Geographic kanalında yayınlandı. “İnancın Sırları” isimli program kapsamında, Freeman her bölümde, inançla ilgili büyük bir sorunun cevabını arıyor.

Kötülüğün kökeninden, ölümden sonra yaşama, yaratılış hikayelerinden, mucizelere kadar insanlığın bugüne kadar kendine sorduğu büyük soruların cevaplarının arandığı bu özel belgesel seride Morgan Freeman dünyanın pek çok farklı yerine giderek her inancı tarafsız bir bakış açısıyla inceliyor.

Freeman, 9 bin yıl yaşındaki Çatalhöyük’te çekilen bölümde, “Yerleşik çiftçi toplulukların doğuşu ile tek tanrılı dinlerin doğuşu bağlantılı mı ?..” sorusuna yanıt aradı.
https://ozgurozkok.com/kanitlayamasam-dahi-o-suclu-biliyorum/